Quantcast
Новини Пловдив » България » Държавните зрелостни изпити по желание от 26 до 31 май
България Образование

Държавните зрелостни изпити по желание от 26 до 31 май

Шестокласник от Хасково и учител от Шумен са с коронавирус
класна стая

Между 26 и 31 май да се проведат  държавните зрелостни изпити по желание. Това предвижда проектът на заповед на образователния министър Красимир Вълчев.

За 26 май от 8.00 часа са насрочени ДЗИ по английски и по руски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по физика и астрономия.

На 27 май от 8.00 часа са предвидени държавните зрелостни изпити по география и икономика и по цикъла „Философия“. Следобед от 14.00 часа ще започне матурата по биология и здравно образование.

На 28 май от 8.00 часа е предвидена матурата по математика, а от 14.00 часа същия ден ще са матурите по немски , испански, италиански и френски език.

За 31 май от 8.00 часа е насрочен държавният зрелостен изпит по история и цивилизация, а от 14.00 часа – по химия и опазване на околната среда.

Учениците в 12 клас имат два задължителни държавни зрелостни изпита. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по избор на зрелостниците.

Още

4517 зрелостници в Пловдив на матура по БЕЛ, английският е най-желан за втори ДЗИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...