Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каназирева: ВМЗ – Сопот, и хората от региона имат пълната ни подкрепа
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Регион Сопот

Каназирева: ВМЗ – Сопот, и хората от региона имат пълната ни подкрепа

Дани Каназирева при посещението си във ВМЗ.
Дани Каназирева при посещението си във ВМЗ.

Започва ваксинацията в завода

Желаещите от във ВМЗ – Сопот, ще бъдат имунизирани на място с ваксина по техен избор, като РЗИ ще съдейства за организацията. Това съобщи водачът на листата на ГЕРБ – СДС от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева, която посети  предприятието по покана на ръководството и синдикатите. Заедно с нея бяха и главният секретар на РЗИ – Пловдив, д-р Сийка Димчева, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и председателят на ОбС Доньо Тодоров.

„Разбрахме се  с ръководството на ВМЗ – Сопот, че започва изготвяне на график с желаещите. Хората ще бъдат разпределени по групи, като всеки ще посочи с каква ваксина иска – „Астра Зенека“  или от  двата други вида РНК ваксини“, съобщи Каназирева. Тя обясни, че е разговаряла със здравния министър – проф. Костадин Ангелов, във връзка с предприятието и той е заявил, че ще бъдат осигурени ваксините.

„Включително на 15 април очакваме  4-а ваксина в България. Процесът на ваксинация ще стартира веднага, след като РЗИ заедно с ръководството са готови със списъците. Така че от ВМЗ – Сопот, да имат спокойствието и сигурността, че ще бъдат ваксинирани и да работят без притеснения“,  каза Каназирева.

От своя страна д-р Димчева допълни, че РЗИ ще подпомогне организацията с мобилни екипи, както и ще осигури информационни материали за всеки вид ваксина.

Изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот, инж. Иван Гецов  благодари за съдействието на Каназирева и обясни, че решението е много добро за комбината, тъй като щади производствения процес. Не се налага хората да ходят в медицински заведения, а всичко ще се извърши на място. По думите му успокоение за хората носи и новината, че ще имат избор за ваксина.

Пред синдикатите и ръководството на завода Каназирева съобщи още една добра новина – че работещите в завода ще получат великденски премии. Това е станало ясно след проведения вчера разговор с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и  след множество запитвания от страна на работещи дали ще получат допълнително възнаграждение в тази криза.

„В това тежко време трябва да се запази принципът на справедливост и всеки един човек да бъде подпомогнат. Благодаря на управлението на ВМЗ – Сопот, за това решение“, допълни Каназирева и обясни, че предприятието има пълната подкрепа от държавата в лицето на Министерство на икономиката, включително и от страна на Областната администрация.

„Прави се  всичко възможно, за да се подпомогне дейността на ВМЗ, и то не само на местно и национално ниво, но и на международно. Специално внимание се обръща на търговските отношения на ВМЗ с нейните международни клиенти чрез посредничеството на фирма “Кинтекс” ЕАД и на българските търговски аташета по държави. Това дава на ВМЗ бърз и на високо ниво контакт с потенциални клиенти на дружеството. Чрез структурите на “Държавна консолидационна компания” ЕАД пък осигурява гъвкаво и ефективно управление на ВМЗ ЕАД и възможност за вземане на временни и адекватни решения“, коментира Каназирева.

Инж. Гецов поясни, че през изминалата година предприятието е повишило ефективността на производството си и се е увеличила печалбата.

Кметът на Карлово посочи, че  ВМЗ е  структуроопределящо предприятие за региона, и също благодари за съдействието в решаването на проблемите и ангажираността на здравните власти в случая.

Каназирева обясни, че съвсем скоро ще бъде решен и  проблемът с остарелия водопровод при помпена станция „Московец“ , проблем, който касае  и ВМЗ .

„Имаме уверението от ВиК, че още следващата седмица ще започне подмяната на  близо километър и половина от водопровода,  като ще се направи всичко възможно ремонтът да приключи до летните месеци. И общините, и заводът имат подкрепата ни, така че ще се радвам наистина всичко да се случи навременно и в полза на хората тук“, заключи Каназирева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...