Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Любо Корадов начерта три стъпки за възраждане на спорта в Пловдив
ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Любо Корадов начерта три стъпки за възраждане на спорта в Пловдив

Любо Корадов
Любо Корадов
  • В Пловдив имаме най-добрия спортен комплекс в цяла Европа, а сме го оставили да се руши, смята бившият халф на Локомотив
  • Корадов сформира сдружение на шампионите, което ще лобира Пловдив да си върне славата на спортната столица на България

Три стъпки за възраждане на пловдивския спорт си е поставил за цел, ако влезе в парламента, бившият футболист на Локомотив Пловдив Любомир Корадов.

Някогашният дефанзивен халф на черно-белите, който е кандидат на БСП в 16 МИР Пловдив-град с преференция 110, смята да сформира сдружение от съмишленици сред най-успелите спортисти под тепетата, с които да лобира за връщане на спорта към високото майсторство, а Пловдив да заеме заслужено мястото си на Спортна столица на България. Ще търсим с тези съмишленици финансиране от държавата, общината и от различни европейски програми и обществени фондове, като тези средства ще се разходват прозрачно и ще отиват за възстановяване на спортната база, обясни Корадов.
Затова си поставям за цел да възродя трите основни стълба, върху които да се възроди спортът под тепетата – масовият спорт, спортната база, Спортното училище.

С какво трябва да се започне?

1. С аматьорския, с масовия спорт и часовете по физкултура. Трябва да се възстановят и профилираните спортни паралелки по училищата, та дори и по детските градини, смята Любо Корадов. Трябва да се възроди интересът на младите към спорта. Сега едва 10% от тях спортуват, всички други са в графата затлъстели, а 30 на сто имат гръбначни изкривявания. Младите растат с влошено здраве, а това води до огромни разходи за последващо лечение.

2. Спортната база. В района около стадион „Пловдив“ имаме най-добрата спортна база в Югоизточна Европа, а като дадености вероятно и в цяла Европа, подчерта Корадов. Почти няма спорт, който да не се практикува в района на Гребния канал, ст. „Пловдив“ и Спортното училище.
Стадион като нашия в цяла Европа има само в Болоня. Но за съжаление това прекрасно съоръжение от 30 години е запуснато и се руши. Състезания не се провеждат, защото е опасно. Ние, пловдивчани, не трябва да търпим, категоричен е Любо Корадов. Според него не само липсата на пари е причина за плачевното състояние на стадиона. Основното е безхаберието и на централната, и на местната власт, подчертава бившият дефанзивен халф на Локо.

3. ССУ „Васил Левски“ трябва да върне славата си на най-добрата школа за високо спортно майсторство, категоричен е Любо Корадов. Като начало трябва да се вдигнат заплатите на учители и треньори. Не може да се търси високо спортно майсторство без високо възнаграждение, убеден е Любо Корадов.
Според него много от добрите специалисти сега са на гурбет в чужбина и предават своя опит и знания на чужди състезатели./ПловдивПрес

Купуването и продаването на гласове са престъпления

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...