Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Монтират първите в Пловдив съоръжения за игра на деца с колички на Бунарджика
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Монтират първите в Пловдив съоръжения за игра на деца с колички на Бунарджика

Новата площадка за деца с увреждания ще бъде готова за 20 дни.
Новата площадка за деца с увреждания ще бъде готова за 20 дни.

Първите в Пловдив съоръжения за игра на деца с ще бъдат монтирани на Бунарджика – точно до северната детска площадка в подножието на тепето. На новата площадка ще има въртележка и клатушка, на които децата ще се качват направо с количките си. Ще има и ортопедична люлка, на която детето трябва да бъде настанено с известна помощ. Стартът на изграждането на новата площадка беше даден днес. Срокът е изпълнение е 20 дни, а съоръженията ще струват около 20 000 лв., обясни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. На началото на строителните дейности присъстваха и кметът на Пловдив Здравко Димитров, предшественикът му Иван Тотев, който е втори в листата на ГЕРБ, и кандидатите за депутати Надя Танева и Стефан Шилев. На мястото бяха и деца с увреждания и техните родители.

Председателят на сдружение „Различни, но равни“ Атанас Тафков благодари на Община Пловдив, че вече близо 10 години финансира мобилни услуги по домовете на деца с увреждания. „Скъпоструващите терапевтични, рехабилитационни и психологически дейности се поемат от общината и държавата и това облекчава бюджета на семействата. В град Пловдив всичко, което било мечта за нас, като родители на деца с церебрална парализа и други заболявания, вече се е сбъднало“, каза Тафков.

„От 2012 г. всяка година в бюджета на Община Пловдив се гласуват средства за тази мобилна социална услуга и те вече са 140 000 лв. И това е само една от общо 80-те социални услуги, които предлага Община Пловдив. Това показва нашата ангажираност с тези хора“, заяви Иван Тотев.

Бащата на 29-годишно момче с епилепсия и детска церебрална парализа Венцислав Стоянов отиде и по-далеч. „Иван Тотев, Здравко Димитров и Надя Танева са едни прекрасни хора, които винаги са ни помагали и винаги  са откликвали на нашите молби. За мен те са ангелите, които Господ ни е изратил“, каза той.

„Интеграцията на децата с увреждания е изключително важна и когато те са сред своите връстници – в училище, по детските площадки, това е случва успешно. Имам апел да бъдем по-толерантни, когато те са навън, сред нас“, призова Надя Танева.

Кметът Здравко Димитров обеща Пловдив да остане най-социалният град, защото от грижите за хората в неравностойно положение се определя какво нивото на обществото.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...