Quantcast
Новини Пловдив » Интервю » Николай Аргиров: Мисията ми е да намаля неравенствата
ИЗБОРИ 2021 Интервю Мнения Политика

Николай Аргиров: Мисията ми е да намаля неравенствата

Николай Аргиров
Николай Аргиров

Николай Аргиров е кандидат за народен представител от БСП в 16 МИР, Пловдив-град с преференция 113. Завършил е маркетинг в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Изучава магистратура по финансов мениджмънт, женен. В момента развива собствен бизнес в онлайн маркетинга.

Николай Аргиров е на 36 години и е активен доброволец към БЧК с дълъг стаж. Обучил е хиляди младежи как да действат при първа помощ, участвал е в стотици спасителни акции. Над 50 пъти сам е дарявал кръв. 


– Г-н Аргиров, защо се кандидатирате за депутат, вие сте маркетинг специалист, вадите си хляба с онлайн маркетинг, защо ви е да влизате в политиката?

– Да, аз съм маркетинг специалист и затова изследвам пазара, нуждите, потребностите и възможностите на потребителите. След тези изследвания мога да кажа, че виждам основните причини в България да се работи по-трудно, отколкото в развитите държави. Тази основна разлика е в намесата на държавата в икономиката. В България намесата на държавата в преразпределението на доходите може да се каже, че почти отсъства. Ако държавата подпомогне бедните да се превърнат в средна класа, тогава всеки легален бизнес в страната ще върви много по-добре.

– Кое липсва на политическите формации, устремили се към парламента и властта?

– Основното, което липсва на повечето формации е идеологията. Партии много, но почти няма такива, които да следват някаква идеология. Да говориш за тротоари, магистрали и заводи не е идеология. Това са материални форми на нещо като политика. Има политици, които и след три мандата не са помирисвали политика в чистия й вид. И не само това. За много действащи политици, партийни лидери, политиката е нещо непонятно.

В БСП имаме хора, които са обединени от лявата политика. При почти всички останали политически формации този обединяващ фактор отсъства. Много от формациите представляват обединения на хора около възможност да са част от властта. Народът простичко им казва „трапезни мнозинства“. При тях обединяващият фактор е софрата и популярността на партийния лидер. Затова аз наричам много от тези партии лидерски или вождистки.

– Вашата мисия в парламента каква ще е, ако влезете?

– Мисията ми е да премахна неравенствата, а това ще отвори път за развитието на България. Искам гражданите да се гордеят със страната си тук и сега. Това ще стане, когато създадем такива механизми, че представителите на малкия бизнес, работниците, пенсионерите и хората с увреждания в страната да имат достойни доходи. За да го осъществя, ще подкрепям политики за намаляване на неравенствата. Такива са прогресивните данъци върху личните доходи, по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост, социално здравеопазване и други.

– Какво ще направите за пловдивчани?

– Ще съм народен представител на всички българи. Като такъв не мога да направя нещо конкретно за Пловдив, а ще работя за цялата страна. Всички сме част от една държава и когато осмислим надписа на старата сграда на Народното събрание ще успеем да изградим силна и успешна държава.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...