Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Подновяват събирането на растителни отпадъци в „Коматево” и „Прослав“
Община Пловдив

Подновяват събирането на растителни отпадъци в „Коматево” и „Прослав“

Контейнери за растителни отпадъци

Община Пловдив подновява обслужването на контейнерите за разделно събиране на растителни отпадъци в кварталите „Коматево” и „Прослав“ от днес. Разделно събраните растителни отпадъци ще бъдат извозвани на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци на Община Пловдив. В кафявите контейнери могат да бъдат поставяни всички видове градински (зелени) отпадъци – цветя, трева, листа,  отпадъци от подрязване на храсти (без клони), дървени стърготини, както и обелки от плодове и зеленчуци.

С цел производство на качествен компост в кафявите контейнери не бива да се изхвърлят отпадъци като полиетиленови торби, пелени, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, сготвена храна, месо, риба, млечни продукти, кожа, кости, битова смет, косми, вълна, пера, както и рециклируеми отпадъци от хартия и картон, метали, пластмаса и стъкло. Съдове за разделно събиране на растителни отпадъци с наличие на примеси няма да бъдат обслужвани от екипа но ОП „Чистота“.

Повече информация за функциониране на изградената система, честота и график на обслужване на кафявите съдове, както и за ползите от разделното събиране на растителни отпадъци, може да бъде намерена на сайта на Община Пловдив: http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/

Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената им възможност за правилно управление на различните потоци отпадъци.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...