Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проф. Балтов: В някои области пикът предстои
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Балтов: В някои области пикът предстои

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов

В Кюстендил трайно намаляват случаите на ковид. Подобна тенденция, макар и минимйална, има и в Бургас, т.е. тези области са преминали вече пика на заразата. Има и области, в които случаите се увеличават и пикът предстои. Това обяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб шефът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов и като пример посочи Варна и Пловдив.

По думите му се наблюдава ръст на броя на хоспитализираните, но те са приблизително равни на тези, които са излекувани. Болниците имат и резерв.

„Производствените бази на руската ваксина ще бъдат инспектирани от ЕС. Едва след тази процедура ще може да се премине към следващия етап. По отношение на китайската ваксина Синовак, все още се правят проучвания“, обясни директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Миналата седмица е извършена промяна в разрешението за употреба на трите налични в България ваксини. От „Пфайзер имат производство вече и в Германия, като по този начин целят увеличаване на произведените ваксини и да се подпомогнат доставките.

В страната ни през април се очакват около 700 000 дози ваксини. До края на юни се очакват близо 1,5 млн. дози от „Пфайзер“ и 500 000 от „Модерна“.

Още

Проф. Ангелов: В най-върховата част на пика на заразата
Първи сме по смъртност от ковид на Балканите и на трето място в ЕС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...