Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Арестуваха 15-годишен, теглил два бързи кредита с чужда лична карта в Асеновград
Асеновград Крими Регион

Арестуваха 15-годишен, теглил два бързи кредита с чужда лична карта в Асеновград

Снимката е илюстративна

Арестуван е 15-годишен младеж от Асеновград, изтеглил два бързи кредита за 670 лева с чужда лична карта.

Измамата е разкрита при съвместна операция на полицията в града и поделението на Районната прокуратура Пловдив в Асеновград.

Група от четири момчета на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията. При последното заемане на документа за самоличност на останалите трима от групата хрумнала идея да вземат бърз кредит.

Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне само на лична карта. При потвърждение на едно от запитванията, 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.

Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили, че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема. Този път получили сумата от 270 лв.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление. За броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена смелата измама.

Възможно е и другите двама от групата да бъдат арестувани. По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура – Пловдив.

Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...