Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Вежди Рашидов дари книги с лични посвещения от авторите на НБ „Иван Вазов“
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Вежди Рашидов дари книги с лични посвещения от авторите на НБ „Иван Вазов“

Вежди Рашидов и Димитър Минев

Обеща в следващия мандат да работи за сграда на Пловдивската опера

Ваня ДРАГАНОВА

Вежди Рашидов, който и досега беше депутат от Пловдив и е трети в листата на ГЕРБ и за предстоящите избори, дари книги с лични посвещения за него от авторите им на НБ „Иван Вазов“. „Книгите са от сериозни автори – Антон Дончев, Андрей Пантев, Ивайло Петров… и са надписани за мен. Хубавото в тях е библиографското, онова, което е написано като послание. Всяка библиотека е хранилище на паметта, не е само едно място, в което събираме хартии, и целта е да се съхранят именно интересните послания“, каза Вежди Рашидов, когато предаде книгите на директора на библиотеката Димитър Минев. Рашидов обясни, че прави дарението, защото често е бил свидетел как след смъртта на даден човек библиотеката му изчезва и така в забвение остават и исторически истини. Сред дарените книги има и каталози за творчеството на самия Вежди Рашидов, както и последната книга на Дончо Цончев, издадена след смъртта му – във времето, в което Рашидов беше министър на културата.

„Избрах Пловдив за дарението, защото животът ми е минал тук – тук съм бил войник, тук съм живял с моите приятели – големите пловдивски художници, бях щастлив, че това е градът на художниците. Винаги съм казвал, че Пловдив е най-хубавият град и Фандъкова малко ми се сърди“, добави Рашидов.

„В библиотеката тези книги ще бъдат съхранени за поколенията“, каза Димитър Минев.

Вежди Рашидов припомни приноса си за Пловдив – ремонта на Музикалното училище, на театъра след пожара, и обеща в следващия си мандат като депутат да работи за построяването на сграда за Пловдивската опера и за решаването на проблема с частния терен с разкопките на Понеделник пазара, където намерение да строи има предприемачът Димитър Георгиев. „Намерихме решение за сградата на „Шипка“ 6, ще намерим и за тук“, обяви Рашидов.

На дарението присъстваха кветът Здравко Димитров и кандидатите за депутати от ГЕРБ Иван Тотев, Радомир Чолаков, Стефан Шилев, Спас Гърневски, Александър Държиков и др. След това Вежди Рашидов отиде да разгледа сградата на Градската галерия на ул. „Съборна“ в Стария град.

Първите в листата на ГЕРБ с кмета Здравко Димитров.
Първите в листата на ГЕРБ с кмета Здравко Димитров.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...