Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Вис Виталис алармира: Измамници „пазаруват“ с фалшиви ваучери из магазините
Бизнес България Важно Градът За децата Крими Пловдив

Вис Виталис алармира: Измамници „пазаруват“ с фалшиви ваучери из магазините

Във Вис Виталис се предлагат и триколки за близначета novini-plovdiv-press
Вис Виталис

Измамници са налазили магазини в Пловдив и в София и се опитват да пазаруват с фалшиви подаръчни ваучери, алармираха от най-голямата детска стокова борса у нас „Вис Виталис„. Ментетата са напечатани на цветен ксерокс.
Двамата добре облечени млади мъже вече са успели да „напазаруват“ стока за 600 лева от единия магазин на „Вис Виталис“ в София, опитали и в друг търговски обект на веригата, но там измамата била засечена и номерът им не минал. Софийският рейд бил извършен за минути.

Двамата се появили днес и в пловдивския магазин за детски стоки от първа необходимост и отново се опитали да вземат стока с фалшивите ваучери на стойност близо 3 хил. лева. Управителката обаче бързо разпознала ментетата и заплашила измамниците, че ще звънне на тел. 112. Те веднага избягали.

Иначе двамата мошеници били много любезни и играели ролите на загрижени татковци, които пазаруват с подаръчни ваучери за своите деца.
Предупредете хората, че не само ние може да сме потърпевши от тази схема, вероятно и други вериги магазини, работещи с подаръчни ваучери, могат да пострадат, заяви пред ПловдивПрес управителката на „Вис Виталис“ Софка Саравакова.

Президентът на компанията за детски стоки Костадин Сараваков вече е предприел мерки да пресече измамата. Той сигнализира органите на реда, за да ги насочи по следите на фалшификаторите./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...