Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Д-р Валентин Янев: Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма
COVID-19 България Важно Мнения

Д-р Валентин Янев: Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма

Д-р Валентин Янев
Д-р Валентин Янев, снимка: БНР

Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма. Ситуацията е много тежка. Ваксинацията катастрофално изостана. Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. И ще го ваксинира в следващите месеца на много лоша цена , която е 5% смъртност“. Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

„Промяна в съотношението ваксинация – вирус едва ли ще настъпи“, прогнозира лекарят и уточни, че са необходими 2,5 милиона ваксини, с които в близките около два месеца да се ваксинират 2,5 милиона българи, което според него ще е достатъчно количество за постигане на колективен имунитет, защото голям процент от хората в България са с имунитет след боледуване с Covid-19.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1 април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия. “ По 5000 се заразяват дневно, вероятно ще наближим 8000-9000, умират близо 200 души. Това ще взриви обстановкатаа. Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи“, каза той.

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си. Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

По думите му положението е много зле, а ваксинационният план е хаос./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...