Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Как да гласуваме с хартиена бюлетина
ИЗБОРИ 2021

Как да гласуваме с хартиена бюлетина

Снимката е илюстративна

В неделя е парламентарният вот. Изборният ден започва в 7:00ч. и завършва в 20:00 ч. Той може да продължи до 21:00 ч., ако пред изборното помещение има негласували.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да гласуват на интернет страницата на ГД „ГРАО“ в МРРБ: https://www.grao.bg/elections/, да се обадят на безплатен за цялата страна 0800 1 47 26 или да изпратят SMS с ЕГН на 18429 (0,25 лв. без ДДС).

В деня на изборите на таблото пред изборното помещение ще бъдат поставени списъци на партиите, коалициите, независимите кандидати, както и на имената на кандидатите за депутати.

Ето как да гласувате с хартиена бюлетина:

Покажете личната си карта и я поставете на масата пред член на избирателната комисия, за кратко отстранете маската си, за да може да Ви идентифицират.

След вписване на данните Ви в избирателния списък, член на СИК откъсва бюлетина от кочана, сгъва я по определен начин, поставя печат на гърба й и Ви я подава. В кабината гласувате със знак „Х“ или „V“ със син химикал в квадратчето, с номера на избраната от Вас партия, коалиция или независим кандидат. Ако желаете, отбележете преференция за кандидат в кръгчето. Сгънете бюлетината и излезте от кабината. Член на СИК ще постави втори печат на гърба й, ще откъсне малкия отрязък в ъгъла. Пуснете бюлетината в прозрачната урна, подпишете се в избирателния списък и вземете личната си карта, припомнят от ЦИК./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...