Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков застава пред съда
Пловдив Съд и Прокуратура

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков застава пред съда

Йордан Таков

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков, на 46 г.,  застава пред съда, след като Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе обвинителния акт срещу него. Той е обвинен, че на 26.11.2019 г. в Пловдив, умишлено е умъртвил  баща и син – Васил Ботев, на 51 г. , и Христо Ботев.Б., на 31 г.

По делото е установено, че обвиняемият и двамата пострадали били роднини и са имали бизнес отношения. Занимавали се с доставка, рециклиране и търговия с кафе машини. Йордан Таков притежавал законен пистолет „Макаров“. На 26 ноември 2019 г. между тях възникнал спор, понеже обвиняемият искал да вземе обща за фирмата кафе машина. Христо Ботев не бил съгласен. Последвал физически сблъсък между тримата, след което Таков прострелял с пет куршума бащата и сина.

По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо Ботев е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил Ботев, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата.

Йордан Таков е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Предвиденото наказание от закона за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Още

Апелативният съд отказа да пусне обвинения в двойно убийство Йордан Таков
Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков с неуспешен опит да излезе от ареста

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...