Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Собствениците на нарколабораториите в Клисура и Звъничево остават в ареста
Карлово Пазарджик Регион Съд и Прокуратура

Собствениците на нарколабораториите в Клисура и Звъничево остават в ареста

Белезници
Белезници

Собствениците на модерните нарколаборатории в Клисура и Звъничево остават в ареста по решение на Районния съд в Карлово. Срещу И.М.М. (46 г.) и С. С.С. (39 г.) е повдигнато обвинение, че на 30 март 2021 г. са отглеждали растения от рода на конопа – канабис, без надлежно разрешително, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

За И.М. обвинението е, че отглеждал 675 растения канабис в бивш мебелен завод в гр. Клисура, а за С.С. – 47 растения канабис в помещение в с. Звъничево, обл. Пазарджик. Двете нарколаборатории са разкрити от служители на ОД на МВР – Пловдив – РУ – Карлово, като действията по разследването са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 08.04.2021 г. в 15:30 часа.

Още

Разкриха модерна нарколаборатория в бивш дърводелски цех на ВМЗ край Клисура

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...