Quantcast
Новини Пловдив » България » Три симптома след прекаран ковид, при които трябва да търсим лекар
COVID-19 България Важно Здраве

Три симптома след прекаран ковид, при които трябва да търсим лекар

Преболедувалите коронавируса не винаги имат усложнения, но има определени признаци, които ни подсказват, че трябва да се обърнем към лекар след прекаран COVID, обясни пред бТВ кардиологът доц. д-р Сотир Марчев.

Според него част от изследванията и терапиите, свързани с коронавируса, които масово се прилагат в момента, не са необходими.

Рентгеновите снимки не променят терапията и поради това в много случаи са излишни. В тази пандемия виждаме излишен бум на образни изследвания и виждаме излишно предписване на антибиотици. Това са две неща, които са прекалени, коментира доц. Марчев.

По думите му не е необходимо всеки, който се е срещнал и съответно разделил с вируса, да търси лекар за последващи прегледи. Сред симптомите, които не са за подценяване, е драстичната промяна в артериалното налягане. По думите на кардиолога, ако преди разболяването пациентът е пиел по няколко хапчета, за да сваля кръвното си, а след прекаран коронавирус изведнъж кръвното влиза в нормалните стойности, е добре да се консултира с лекар.

Лесната умора, причерняване пред очите, замайване и нестабилна походка са сред другите симптоми, за които е добре да се потърси мнението на специалист.

Продължаващият задух седмици след изписването е третият симптом, който изисква среща с лекар. Това е нещо опасно, посочи той. В повечето случаи при навременна намеса тези последствия се лекуват успешно, при това с напълно достъпни в аптеките лекарства./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...