Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » 16 подвижни СИК за избирателите в болници в Пловдив, 7 са в ковид отделения
ИЗБОРИ 2021

16 подвижни СИК за избирателите в болници в Пловдив, 7 са в ковид отделения

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

За избирателите в болниците в Пловдив са образувани 16 подвижни СИК като 7 от тях са в ковид отделенията, съобщиха от Община Пловдив.

Поставените под задължителна карантина или изолация ще гласуват в 6 подвижни СИК. Постъпили са 157 заявления.

Две подвижни секции ще има в местата за лишаване от свобода.

Отделно са образувани 5 подвижни секции на хората с трайни увреждания, които не им позволяват да гласуват в изборните помещения. По една ПСИК има в районите „Централен“, „Западен“, „Северен“ и „Южен“, а тази в „Тракия“ ще обслужва и избиратели от район „Източен“.

Една избирателна секция ще бъде разкрита в УМБАЛ-Пловдив на 4 април. По традиция  тя ще бъде разположена в заседателната зала на първия етаж, съобщиха от ръководството. В нея ще гласуват пациенти от всички отделения извън COVID зоната. Желание са заявили 40 болни, като по-голяма част от тях се лекуват в Клиниката по Урология и в Патологична бременност към Отделението по Акушерство и гинекология.

В лечебното заведение ще гласуват и 12 души от персонала, дежурни в деня на вота.
Избирателна секция в COVID зоната няма да бъде поставена, тъй като няма проявен интерес от страна пациентите.

Общо 442 гласоподаватели – 343 пациенти и 99 служители от дежурния персонал на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, ще упражнят правото си на глас в 5 избирателни секции на 4-ти април, неделя.

Две от секциите са обособени за пациенти с COVID-19. Едната е в Клиниката по инфекциозни болести, намираща се в съседство с Хирургичния блок в База 2 на болницата на бул. „Пещерско шосе“ №66. В нея ще гласуват 150 пациенти. Другата секция е в Отделението по нефрология в База 1 на бул. „Васил Априлов“ №15А, в която 43 лежащо болни с COVID-19 са заявили желание да гласуват./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...