Quantcast
Новини Пловдив » Крими » 30-годишен на съд за серия грабежи
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

30-годишен на съд за серия грабежи

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж за серия грабежи. Мъжът е ограбил трима души между 2 и 19 септември 2020 г.

На 2 септември м.г. 30-годишният се движел в района на ул. „Младежка“. Видял две възрастни жени да седят на пейка. Когато една от тях – на 94 г. станала, мъжът тръгнал след нея и издърпал със сила златно синджирче с висулка, след което избягал. За отнетото бижу получил 30 лева от заложна къща. Това се случило десетина дни след като е бил освободен от затвора, където изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

На 12 септември друга възрастан жена – на 77 г., се връщала от магазина, носела две торби и несесер. Близо до паркинг на ул. „Захари Стоянов“ в гр. Пловдив, младият мъж я настигнал. Той издърпал несесера, в който били документите на пострадалата и избягал. След като установил, че в него няма пари, го изхвърлил.

На 19 септември мъжът се движел по ул. „Петър Делян“. Срещу него вървял мъж на 81 г. При разминаването, 30-годишният мъж се блъснал във възрастния мъж и издърпал от джоба на ризата му портмоне с 250 лева, след което избягал. Взел парите, а портфейла изхвърлил в контейнер за смет.

Авторът на грабежите е осъждан. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...