Quantcast
Новини Пловдив » България » Д-р Брънзалов: Ако има пореден пик, да бъде затворено всичко за 10 дни
COVID-19 България Важно

Д-р Брънзалов: Ако има пореден пик, да бъде затворено всичко за 10 дни

Д-р Николай Брънзалов

„Ако имаме пореден пик, мерките трябва да бъдат много строги – да бъде затворено абсолютно всичко за 10 дни. Където има нови случаи, бързо да се изолират и лекуват, след което животът да върви в нормалното русло“. Това заяви зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов за „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS. Според него при заболеваемост от над 1000 на 100 000 души такива мерки ще бъдат препоръчани от Българския лекарски съюз.

„Заболеваемостта е повече от 300 на 100 000 души. В София надмина 1000 на 100 000. Дължи се на британския вариант на вируса, който по-лесно заразява. „, заяви д-р Брънзалов.

По думите му има повече заболели, но с по-лека симптоматика. „Всеки ден диагностицирам такива пациенти. Тежки случаи нямам. А паникьори няма, защото вирусът вече 13 – 14 месеца е в България. Важно е лекарят да ги успокои. Рано или късно това ще отмине“, прогнозира той.

„Надявахме се да е плато високата заболеваемост. Но това са само регистрираните случаи. Има и много други“, смята той. По думите му явно няма дисциплина сред населението и мерките не се спазват.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...