Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Италия под карантина за Великден, локдаун във Франция цял месец
COVID-19 Важно Свят

Италия под карантина за Великден, локдаун във Франция цял месец

Италия

Италия  е в тридневна национална карантина. Тя важи за уикенда на католическия Великден, който е утре. Всички региони са в „червена зона“ – най-висока степен на ограничения.

Изправена пред третата вълна на коронавируса, по-голямата част от страната вече беше затворена. Училищата са затворени, не работят барове и ресторанти.

Освен най-богатата в икономическо отношение област Ломбардия в червената зона попадат и Емилия Романия, Пулия и Лацио. Към тях за великденския уикенд се присъединяват всички останали 16 области, предаде БНТ.

Разпространението на заразата в Италия до голяма степен се дължи на британския вариант на коронавируса. Страната премина прага от 100 000 починали.

Франция влиза в национален локдаун от днес за един месец. Мерките бяха обявени в телевизионно обръщение в сряда вечерта от президента Еманюел Макрон, а парламентарното мнозинство ги одобри мерките, като опит за възпиране на третата COVID вълна.

Новите ограничения включват забрана на консумацията на алкохол на всякакви обществени места и възможно затваряне на кейове и крайбрежни улици, където често стават непозволени събирания.

Карантината, въведена в 19 департамента, ще важи за цялата континентална територия на Франция с вечерен час от 19:00 ч. и излизане до 10 км и затваряне на търговски обекти, които не са от първа необходимост.

След Великден училищата ще останат затворени: четири седмици за началния и три седмици за средния и горния курс. Обучението ще бъде дистанционно.

Засега Франция не отменя предстоящите през юни регионални избори./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...