Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Изборният ден започна с хаос и скандали в Турция
Важно ИЗБОРИ 2021 Свят

Изборният ден започна с хаос и скандали в Турция

Скандали в началото на изборния ден в Турция.

Гласуването започна с напрежение, хаос и скандали още от сутринта. В Истанбул има открити 7 секции, а в цяла Турция право на глас имат 350 000 души с български паспорти.

Секцията в квартал „Авджълар“ отвори с десет минути закъснение заради необходимостта секционнната избирателна комисия да реши дали хората могат да влизат и да гласуват с предварително попълнени декларации, ако не присъстват в избирателния списък, или трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение, предава БНТ.

След като комисията реши, че хората могат да гласуват с предварително попълнени декларации, 40 минути по-късно наблюдател от една от политическите сили дойде, гласуването беше спряно за 15 минути, секционната комисия прегласува своето решение и според новото – нашите изселници вече трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение. Това според тях изключително много ще затрудни и забави процеса предвид малкия брой изборни секции, открити в цялата страна – 35, което според тях не е достатъчно.

Опашките са изключително големи. Първите избиратели дойдоха още в 6.40 ч. На няколко пъти ставаха скандали между наблюдатели на политически сили и членове на секционни избирателни комисии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...