Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Пазаруването в Гърция – само по веднъж на ден и с SMS
Балкани Свят

Пазаруването в Гърция – само по веднъж на ден и с SMS

Снимката е илюстративна

Пазаруването в търговските обекти в Гърция от понеделник ще е възможно само по веднъж на ден. Това обаче ще става само след предварителна уговорка с търговеца, а клиентът трябва предварително да заяви покупките си, за да може да ги вземе, без да влиза в магазина, съобщава гръцкият вестник „Катимерини”.

Клиентите трябва да изпратят и кратко съобщение на номер 13032, ако искат да посетят нехранителен магазин. SMS-ът трябва да включва името на купувача и той трябва да получи обратно съобщение с потвърждение. Подобно пазаруване също е позволено само по веднъж на ден, като времето е ограничено в рамките на 3 часа, съобщи Нова телевизия.

Подобен е режимът и за отиване до магазин за храна или бензиностанция. Изпраща се SMS на 13033 с код 2 (с добавено име и адрес). Пазаруването и от тези търговски обекти също може да става само веднъж на ден. Има и географско ограничение – магазинът трябва да бъде в рамките на една и съща община или на не повече от 2 км от нея. За посещение при фризьор се използва същият номер, но с код 6.

Търговските обекти в Солун, Козани и Ачая обаче ще останат затворени поне до 12 април, заради влошената епидемична обстановка в района./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...