Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Погребаха Цар Киро със златен трон и синьо Джони
България Важно Истории Посоки

Погребаха Цар Киро със златен трон и синьо Джони

Опечалените подреждат вечните покои на Цар Киро
Опечалените подреждат вечните покои на Цар Киро
  • Циганският лидер беше изпратен като тракийски владетел – куп съкровища и любими предмети напълниха мавзолея му
  • Запечатаха вечния му дом с камион цимент, „престонаследникът“ Ангел и внукът Йорго следяха да не забравят нещо

Plovdiv-press.bg

Като бляскав тракийски владетел беше погребан Кирил Рашков – Цар Киро, в Централните гробища на Пловдив днес. Траурната церемония продължи повече от три часа, като премина по централния булевард „Княгиня Мария-Луиза“ и спря до мавзолея на малкия му син „принц“ Иван, отишъл си без време преди години.
Централната алея на траурния парк почерня от черни костюми и лимузини, имаше коли от Германия, Румъния и даже с британски номера.
Бог да прости бачо Киро, коментираха идващи и се кръстеха. Хвърляха по цвете и си тръгваха. „На много народ хляб даде, каквото и да приказват за него“, коментира възрастен мъж с два бели карамфила.


Огромния трап, в който беше положено тялото на Кирил Рашков приличаше повече на гробница от миналото, отколкото на гроб – просторно измазано помещение, подредено като покоите на владетел, но със съвременни нюанси. Над ямата беше разпъната огромна бяла палатка, за да предпази опечалените и покойника от студения априлски дъжд.
Край ковчега на Рашков се извисяваше златният му трон, на който той посрещаше гостите си приживе. Край него на закачалки висяха официални костюми на „Армани“ и „Хюго Бос“, а на масата отпред бяха поставени чаши с позлата и бляскави сребърни и златни прибори и подноси.

В ъгъла на масичката беше и любимият калкулатор на Цар Киро, с който той от години пресмяташе приходите и разходите на фамилията

Близки подбират какво да сложат в покоите на Цар Киро
Близки подбират какво да сложат в покоите на Цар Киро

С уморен вид, в дънков костюм и доста брадясал синът му – „престолонаследникът“ Ангел командваше траурната церемония, а любимият внук Йорго му помагаше.

Не, не това, дядо обичаше синьо Джони, разпореди се Йорго и мигом от найлонови торби изникна бутилката с уиски за няколкостотин лева. Край „царската“ трапеза се появиха още шампанско и още куп любими ястия на Кирил Рашков.

„Сестра кании братаа, на вечееераа“, тихо припяваше оркестърът с любимия акордеон на Цар Киро, а саксофон допълваше тъжната атмосфера край гроба

В един момент Ангел заповяда: „Стига, давай акордеона долу, той обичаше да му свирят!“. И музикантът смъкна презрамките, а инструментът жално изпищя, докато го поставяха в гробницата. За да не му е скучно на знатния покойник, в гроба имаше и огромен плазмен телевизор, скъп мобифон и кристално огледало.
Докато Ангел и Йорго командваха организацията по погребението, край гроба минаваха и си тръгваха стотици опечалени.

На златния трон приживе Цар Киро посрещаше гостите си
На златния трон приживе Цар Киро посрещаше гостите си

„Разотивайте се, простихме се с него“, нареди млад мъж по заръка на „принц“ Ангел и отнякъде се появи камион с бетон, а работници започнаха да запечатват гроба с над метър и половина цимент под надзора на близките. Йорго не откъсна поглед от ковчега на дядо си./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...