Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев: Изборите трябваше да бъдат много по-рано
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Румен Радев: Изборите трябваше да бъдат много по-рано

Президентът гласува машинно.
Президентът гласува машинно.

„Изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи – съхранен, хиляди български семейства и фирми щаха да бъдат спасени от фалит“, каза президентът Румен Радев, след като гласува след 11 часа днес. По-рано премиерът Бойко Борисов го обвини за ранната дата на вота.

„Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът ни“, каза още държавният глава и призова всички българи да гласуват, защото иначе „историята ще ни прати на поправителен по демокрация“. Той избра да гласува с машина и сподели, че от години гласува в тази секция, но никога не е виждал толкова много хора. Радев добави, че е гласувал за свободна и просперираща България.

Той коментира и шпионския скандал. „Ако българският съд потвърди масовия пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците и злепоставя тежко България“, посочи президентът, в отговор на въпрос за шпионския скандал от последните седмици. По думите на държавния глава в тази ситуация е необходимо не самохвалство, а отговор на тежки въпроси: „Защо високопоставени служители в Народното събрание и Министерството на отбраната, чиито проверки и допуск се издават от службите, пряко подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност? Защо се пренебрегва фактът, че организацията и контролът на политиката за защита на класифицираната информация се осъществява от Министерски съвет?“ Президентът беше категоричен, че очаква задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на националната сигурност, и най-вече ефективни мерки за нейното укрепване. „Следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността след управлението на сегашния премиер“, каза президентът.

Още

Борисов гласува и обяви: Водихме толерантна кампания, никого не обидихме

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...