Quantcast
Новини Пловдив » Градът » „Камерна сцена Пловдив“ открива своя 12-и сезон
Градът Култура Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ открива своя 12-и сезон

Сезон 12 започва днес.

Платформата „Кмерна сцена Пловдив“ – един от проектите на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“, стартира своя 12-и сезон с два концерта.

Първият концерт е днес. На сцената ще се срещнат няколко поколения съвременни класически артисти в необичайната комбинация от арфа, виола и флейта.

Тримата инструменталисти  – Бертен Д’Оландер – флейта (Белгия), Раиса Запрянова–виола (България) и Елизабет Макнълти – арфа (Великобритания), имат широка концертна изява в редица фестивали в Европа, Япония, Китай и САЩ. За първи път триото се събира в общ проект, за да открие дванадесетия по ред сезон с концерт от платформата „Камерна сцена Пловдив“. Интересният и богат обертонов потенциaл на инструментите ще се мултиплицира в оригинален звуков резонанс, който обединява наследството от европейската импресионистична музика на Дебюси и Равел с творби от съвременни автори.

Вторият концерт е на 6 април, когато ще се срещнат Бертен Д’Оландер – флейта (Белгия) и Живко Братанов – пиано (България).

Дуото се сформира през лятото на 2019г., когато двамата получават непланирана възможност за съвместен концерт. Резултатът от неочакваното музикално сътрудничество се оказва интересен, както за публиката, така и за самите тях.

Концертите ще бъдат от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...