Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мандатите в Пловдив-област: ГЕРБ-3, БСП-3, ИТН-2, ДПС-1, ДБ-1 и ИСМВ-1
Важно ИЗБОРИ 2021 Регион

Мандатите в Пловдив-област: ГЕРБ-3, БСП-3, ИТН-2, ДПС-1, ДБ-1 и ИСМВ-1

Колаж: ПловдивПрес
Колаж: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

ГЕРБ и БСП печелят по три мандата в Пловдив-област. „Има такъв народ“ ще вкара двама депутати, а ДПС, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“ по един. Това сочат сметките при обработени 99.08% от протоколите в РИК. Последната дума за разпределението на депутатските мандати в 17МИР има Централната избирателна комисия. ЦИК ще обяви и окончателните имена. На предходните парламентарни избори преди 4 години ГЕРБ и БСП изпратиха по четирима народни представители от Пловдив-област, а ДПС, „Обединени патриоти“ и ВОЛЯ по един.

На изборите на 4 април за коалиция ГЕРБ-СДС са гласували 31 215 избиратели в областта или 24.78%.
БСП е втора сила и събира подкрепата на 25 817 души или 20.50%.

На трето място е „Има такъв народ“ с 23 432 гласа или 18.60%.

Четвърти са ДПС, подкрепени от 10 816 жители от областта, което прави 8.59%.

Пето място в Пловдив-област е за „Демократична България“- 5987 гласа или 4.75%.

Шести са „Изправи се!Мутри, вън!“ с 5 693 бюлетини, което прави 4.52%.

Партията на Бойко Борисов и коалиционния им партньор СДС ще изпратят в парламента водача на листата  и областен управител Дани Каназирева. На второ място в листата е Данка Люртова от Карлово, която беше депутат и досега, но Младен Шишков от Раковски, който е четвърти,  има 2700 преференции и ще я измести. Така третият мандат остава за Люртова.

Водачът на листата на БСП Манол Генов, който беше депутат и в 44-ия парламент, влиза категорично в следващото народно събрание. Веска Ненчева от Карлово, която е втора, също ще кара нов мандат в парламента. Тя е събрала 2977 преференции. Третото място е за Енко Найденов от Асеновгад. Адвокатът беше на 11-о място в листата, но е изместил третия Димитър Георгиев с преференции. Найденов има 2744 гласа личен вот.

От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще вкарат двама народни представители. Ако водачът на листата Тошко Йорданов предпочете да влезе от Пловдив, където също е първи, от областта отиват Танер Тюркоглу от Джебел  и Лъчезар Бакърджиев от Карлово.

ДПС категорично вкарва в парламента водача на листата Рамадан Аталай.  При преразпределението на гласовете  от „Демократична България“ депутат ще бъде военният експерт Велизар Шаламанов, който е водач на листата,  а  „Изправи се! Мутри вън!” изпращат  Румен Йончев, който е лидер на Земеделски народен съюз./ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...