Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Нинова: Няма да подам оставка! Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ
Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения

Нинова: Няма да подам оставка! Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

Корнелия Нинова

Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди 6 месеца. В този момент не можем да оставим партията без председател. Напълно разбирам, че отговорността ми е огромна и лична, но не мога да хвърля партията в тези 3-месечни вътрешни процедури в момент, в който се вземат важни решения.

Цялото Изпълнително бюро подаде отавка, ще свикаме присъствен Национален съвет, който да избере ново бюро. Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира причините партията да остане на трето място като резултат на парламентарните избори. Тя обясни, че само двама души от ИБ са поискали оставка на ръковдствто.

Нинова беше категорична, че БСП няма да подкрепи правителство, предложено от ГЕРБ под каквато и да е форма –  с или без Борисов, с експерти или политици.

„Народът ни подреди така, че без БСП, съществените решения не могат да се вземат. След здравната и социална криза, България навлиза в политическа такава. Трябва с мърдост да се действа оттук нататък“, призова Нинова.

Тя призна, че БСП е понесла тежка загуба на изборите, защото партията си беше поставила за цел да бъде първа сила. „Апокалиптичните картини които се чертаят,  са пресилени. Разумно отчитаме загубата и гледаме напред“, каза още Нинова.

Според нея повечето български граждани  са гласували срещу всички партии в досегашния парламент и са възприели БСП като част от статуквото.  „Това е голямата ни вина и грешка – не успяхме да докажем, че сме алтернатива. Повечето българи гласуваха за нещо ново, за хора, които не са управлявали в прехода“, анализира председателката.

Според нея Ковд кризата също е повлияла на резултата на БСП, защото някои част от гласоподавателите не са отишли до урните от страх да не се заразят. „Купеният вот също оказа влияние. От нас взеха гласове Мая Манолова и Слави Трифонов. Вътре в БСП имаше хора, които работеха срещу партията, борехме се с със задкулисието“, завърши Нинова.

Заради катастрофалните резултати социалисти от София, Пловдив, Варна и Стара Загора поискаха оставката на Корнелия Нинова, а партията да се събере на конгрес. /ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...