Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бойко Борисов с най-много преференции в Пловдив, втори е Тошко Йорданов
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Бойко Борисов с най-много преференции в Пловдив, втори е Тошко Йорданов

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Галина ГЕОРГИЕВА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има най-много преференции в Пловдив от всички водачи на листи. 5424 пловдивчани са отбелязали личен вот за премиера. Втори се нарежда водачът на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който е събрал 4547 предпочитания. На трето място по личен вот е водачът на „Демократична България“ Христо Иванов – 2995, а след него е лидерът на БСП и водач на листата под тепетата Корнелия Нинова – 2598. Прави впечатление, че при ДПС преференциите са най-малко.

Вторият в листата на ГЕРБ-СДС Иван Тотев е предпочетен от 839 гласоподаватели. Трети по личен вот е бившият кмет и депутат в 44-ия парламент Спас Гърневски -750, който беше пети в листата, но не може да пренареди останалите. Следват седмата в листата Надя Танева със 715 преференции и Вежди Рашидов. Бившият министър на културата и ексдепутат, който е на трето място в листата, е с 383 личен вот. 23 095 избиратели не са отбелязали нито един от кандидатите в листата.

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов е събрал 4547 преференции. 18 812 пловдивчани са гласували без предпочитания. Втората в листата шампионката по шах Антоанета Стефанова е и втора по личен вот – 672. Следва петата в листата Николина Деспотова – коодринатор на партията в града. Тя има 365 преференции. След нея по личен вот се нарежда седмата в листата Габриела Динева с 345 предпочитания.

12 054 пловдивчани не са отбелязали кръгчето в листата на БСП. Най-много преференции има водачът Корнелия Нинова – 2598. На второ място по личен вот е вторият в листата проф. Иво Христов – 1698. Третият Иван Петков -Бебето има 630 харесвания. Следват Георги Георгиев-Гецата -476 , седмият Илия Гатев – 281 и петият Костадин Палазов – 268. След него са Николай Аргиров, който беше на 13-о място в листата – 267 и единадесетият Йохан Петров -265.

Без преференции са гласували 9079 пловдивчани, които са избрали листата на „Демократична България. Водачът и лидер на „Да, България“ Христо Иванов е събрал 2995 личен вот. Втори по харесвания е вторият в листата Манол Пейков. Кръгчето с номера на издателя е зачертано от 1671 души. Третият по личен вот е третият в листата – доц. Ивайло Старибратов – бивш директор на Математическата гимназия – 1110. Четвъртият Владимир Славенски, политолог и магистър по бизнес администрация, е подкрепен от 615 души.

При коалиция „Изправи се!Мутри, вън“ водачът адвокат Николай Хаджигенов е с най-голям брой харесвания -919. Втора по преференции е и втората в листата Мария Капон, която е събрала 561 преференции. Третият Румен Атанасов има 146 личен вот. 4436 пловдивчани, които са гласували за коалицията, не са отбелязали предпочитания.

3619 избиратели не са сложили X в нито едно от кръгчетата в бюлетина на ДПС. За водача на листата Танер Али личен вот са дали 93-ма, а за вторият Али Байрам – 38./ПловдивПрес

Още новини по темата

Кои ще са новите депутати от Пловдив-град? Водачите държат ключа

Мандатите в Пловдив-област: ГЕРБ-3, БСП-3, ИТН-2, ДПС-1, ДБ-1 и ИМВ-1

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...