Quantcast
Новини Пловдив » Регион » В Ягодово правят фитнес на открито, кметът Павел Михайлов постави началото на строителството
Регион Родопи Случка на деня

В Ягодово правят фитнес на открито, кметът Павел Михайлов постави началото на строителството

Първа копка на новия фитнес на открито.

До месец жителите на село Ягодово ще се радват на първата спортна площадка, изцяло оборудвана за тренировки на открито. Първа копка на бъдещия фитнес на открито в селото направи кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов.

На официалното откриване на строителните дейности присъстваха заместник-кметът Владимир Маринов, кметът на село Ягодово Димитър Дишев и на съседното Крумово Румяна Самоковарева, общинските съветници Веселина Михайлова и Иван Стоилов, както и представители на фирмата строител.

Спортната площадка ще бъде изградена на площ от 120 кв. м по проект на ДФ „Земеделие”. Тя е на стойност 58 хиляди лева, като сумата включва строителство и оборудване. Мястото до стадиона в селото ще бъде обзаведено с велоергометър, фитнес уреди и маса за тенис.

„Развитието на спорта е един от секторите, за който ще дадем категорично нова визия в община „Родопи”. Спортът за всички е сред приоритетните сфери на дейност на нашето управление. Не само като кмет, но и като родител съм убеден, че спортът е здраве, но е и мощен фактор, който възпитава към толерантност, създава приятелства и е най-добрият начин децата да пораснат далеч от алкохол и наркотици”, коментира кметът Павел Михайлов.

Той заедно със заместника си Владимир Маринов посетиха и обновената детска площадка в село Ягодово. Тя е предназначена за деца от 3 до 12 години. Реконструкцията на площадката за най-малките жители на селото е за сметка на общинския бюджет. Старите и опасни уреди и елементи са демонтирани, а на тяхно място са поставени съоръжения, отговарящи изцяло за безопасността на децата.

В инвестиционнната програма на Община „Родопи” за тази година са предвидени още 77 хиляди лева за ремонт на улица „Стадиона” в селото, газификация на училище „Неофит Рилски” за още 60 хиляди лева, както и подмяна на уличното осветление за 55 хиляди лева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...