Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каша: „Воля“ се отказа от жалбата срещу кметуването на Георги Георгиев в Калояново
Важно Калояново Регион Съд и Прокуратура

Каша: „Воля“ се отказа от жалбата срещу кметуването на Георги Георгиев в Калояново

Георги Георгиев е видимо отслабнал.
Георги Георгиев

Ваня ДРАГАНОВА

Пълна каша по делото за кметския пост в Калояново на заловения да шофира дрогиран Георги Георгиев настана във ВАС, след като от партия „Воля“ депозираха молба, че се отказват от жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия, с която беше отказано предсрочното прекратяване на мандата. Георги Георгиев беше хванат да шофира след употреба на кокаин на 10 ноември 2020 г., два дни по-късно си призна и сключи споразумение с прокуратурата, като договори наказание от 8 месеца условно. Въпреки присъдата на свое заседание на 25 ноември м. г. ОИК – Калояново, отказа да го освободи от кметския пост, защото не събра нужния брой гласове за това.

От партия „Воля“ обжалваха това решение и на 14 декември 2020 г. Пловдивският административен съд постанови, че човек с влязла в сила присъда не може да бъде кмет. Последва жалба във ВАС и на заседанието на 31 март т. г. стана ясно, че от „Воля“ са внесли заявление, че оттеглят жалбата, и искат производството по делото да бъде прекратено. Този документ е депозиран от нов адвокат, но старият пълномощник на „Воля“ – Кристиан Гьошев, настоява, че поддържа жалбата срещу решението на ОИК.

В този хаос ВАС дава на „Воля“ срок от 7 дни да съобщи кой точно е упълномощеният от партията адвокат и поддържа ли се жалбата. Така делото тепърва ще се насрочва за нова дата и Георги Георгиев продължава да кметува и 5 месеца след присъдата.

„Тепърва ще изясняваме какво точно е станало, досега се занимавахме с изборите и тази тема не беше на дневен ред“, заяви пред ПловдивПрес лидерът на „Воля“ в Пловдивска област Елена Пешева.

Още

Съдът поряза кмета на Калояново, ново дело за дрогата няма да има
Кметът на Калояново бил подведен от адвоката си, че няма да загуби поста заради дрогата
ВАС заседава по казуса на кмета на Калояново чак на 31 март
Съдът: Осъденият Георги Георгиев не може да е кмет на Калояново

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...