Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Обрат! ЕМА опроверга изказването на свой говорител за тромбозите и АстраЗенека
COVID-19 Здраве Свят

Обрат! ЕМА опроверга изказването на свой говорител за тромбозите и АстраЗенека

Ваксината на AstraZeneca
Ваксината на AstraZeneca

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщението, че е установила причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд/AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци, съобщава британският национален ежедневник The Guardian.
В изявление пред френска медия ЕМА уточни, че „все още не е стигнала до заключение и прегледът в момента продължава“,а официалният доклад с констатациите ще бъде представен в сряда или четвъртък тази седмица.
По-рано говорител на EMA потвърди връзката между препарата на AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи. В интервю за италианския вестник Il Messaggero Марко Кавалери, ръководител на стратегията за ваксини в EMA, заяви, че е „ясно, че има връзка с ваксината“, но все още не може със сигурност да се каже какво точно предизвиква такава реакция. По думите на италианеца сред по-младите ваксинирани хора има по-голям от очаквания брой случаи на церебрална тромбоза – съсирване на кръвта в мозъка, в сравнение с останалата част от населението./ПловдивПрес

Още

Експерт от ЕМА: Има връзка между ваксината на АстраЗенека и тромбозите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...