Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Почина журналистът Георги Коритаров
България Важно

Почина журналистът Георги Коритаров

Георги Коритаров

Журналистът Георги Коритаров почина на 61-годишна възраст. Новината съобщи във фейсбук директорът на телевизия Европа Георги Харизанов.

„Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим“, пише Харизанов.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология със сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. По време на следването си става сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима Алберт.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на радио „Свободна Европа“ и телевизия bTV в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, а по-късно става част от сутрешния блок на Нова телевизия – „Здравей, България“.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия „Европа“.

ПловдивПрес изказва съболезнования на семейството и близките на журналиста!

Скъпи приятели,
Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как…

Публикувахте от Георги Харизанов в Вторник, 6 април 2021 г.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...