Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тошко Йорданов от ИТН и Младен Шишков от ГЕРБ водят по преференции в Пловдивска област
Важно ИЗБОРИ 2021 Регион

Тошко Йорданов от ИТН и Младен Шишков от ГЕРБ водят по преференции в Пловдивска област

Първенците по преференции в областта.
Първенците по преференции в областта.

Ваня ДРАГАНОВА и Галина ГЕОРГИЕВА

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Младен Шишков от ГЕРБ са рекордьори по преференции в Пловдивска област. След тях се нареждат Веска Ненчева от БСП,  водачът на ГЕРБ-СДС Дани  Каназирева и Енко Найденов от БСП. Пренареждане има само в листите на ГЕРБ-СДС и БСП, тъй като там кандидати са успели да прескочат необходимата 7% бариера.  Преференциалният вот може да пренареди листата, ако за даден кандидат са гласували поне 7% от гласувалите за листата. Водачът не може да бъде изместен.

За водача на ГЕРБ-СДС са гласували 2883-а избиратели  в областта. Най-голям личен вот е събрал четвъртият в листата Младен Шишков. Народният представител от Раковски  е подкрепен от 3142 души и размества листата на коалицията, като се качва втори. След него по  брой преференции се нарежда Данка Люртова, която е втора в листата – 1426. Без преференция са гласували 16 804 души.

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов събира 4038 личен вот. Втори по преференции е Лъчезар Бакърджиев, който е трети в листата – 813. Следва Васил Апостолов с 451 предпочитания. За втория в листата Танер Тюркоглу са гласували 396 души. Без преференция са гласували 15 973 избиратели.

В БСП рекордьор по преференции сред червените кандидати в областта е Веска Ненчева, която е втора в листата – 2977. Асеновградският адвокат Енко Найденов се нарежда след нея с 2882. Той е 11-и в листата на БСП , но отива на трета позиция. Голям личен вот е събрал и четвъртият  в листата Светозар Славчев – 2744. Той също е адвокат, но в Първомай. Водачът Манол Генов има 1463 преференции. 11 580 избиратели не са отбелязали нито едно от кръгчетата в бюлетината.

Със 783 личен вот е водачът на листата на „Демократична България“ Велизар Шаламанов. След него са вторият в листата Костадин Костадинов – 294 и Валентин Ройнов, който е седми – 289. Без преференция са гласували 3626 избиратели.

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ Румен Йончев има 430 преференции, следва го третата в нея Лидия Гимишева с 354. Бюлетините без предпочитания са 3257.

С най-голям брой преференции  в листата на ДПС в 17 МИР е поставеният на девето място Селим Емин – 377, но те не са достатъчни за пренареждане. Водачът Рамадан Аталай е бил предпочетен от 217 души./ПловдивПрес

Още по темата

Бойко Борисов с най-много преференции в Пловдив, втори е Тошко Йорданов

Мандатите в Пловдив-област: ГЕРБ-3, БСП-3, ИТН-2, ДПС-1, ДБ-1 и ИМВ-1

Кои ще са новите депутати от Пловдив-град? Водачите държат ключа

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...