Quantcast
Новини Пловдив » България » Христо Иванов: Вероятно вървим към предсрочни избори
България ИЗБОРИ 2021 Политика

Христо Иванов: Вероятно вървим към предсрочни избори

Христо Иванов

Демократична България“ влиза в 45-rя парламент с намерението да прокара конкретни реформи, а не да участва в правителство на всяка цена – особено ако офертата идва от ГЕРБ или БСП. От ДБ са готови да платят за позицията си и с явяване на нови избори. Това стана ясно от участието на съпредседателя на обединението Христо Иванов в студиото на тв предаването „Лице в лице“ по bTV.
Той подчерта, че пред него и съмишлениците му е предизвикателството да преодолеят „тежката сянка на „трика“, който се случи през 2014 г. (твърденията на Реформаторския блок, че няма да се коалира с ГЕРБ – б.р.), предстои ни да покажем, че този път няма да има трикове, че това, което сме говорили, ще го изпълним“, каза той.

„Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си държат на думата. Страната ще се освободи от едно бреме“, коментира Иванов.

„Имаме много ясно записано в коалиционното споразумение, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП“.Така остава единствено вариант, предложен от „Има такъв народ“. Иванов призна, че е „силно скептичен“, че това ще се случи и „най-вероятно“ вървим към нов парламентарен вот.

„Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има мнозинство, което да гласува против Борисов. Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, за да отидем на честни и свободни от Борисов избори“, отбеляза Христо Иванов и обясни, че очаква 45 НС да направи реформи в МВР и службите, в „репресивния режим“ през КПКОНПИ и спецсъда и обществените медии, като всичко това трябва да стане през законови промени.

От „Демократична България“ нямат проблем и с това да останат в опозиция. Според Христо Иванов зад партията вече има „нова коалиция на средната класа активни хора у нас и в чужбина“, обединени около свобода, законност и модернизация./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...