Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Безакцизни цигари и тютюн за 16 хил. лв. иззеха полицаи от Трето районно
Градът Крими Пловдив

Безакцизни цигари и тютюн за 16 хил. лв. иззеха полицаи от Трето районно

Част от иззетите цигари.

Безакцизни цигари на стойност 11 000 лв. и тютюн за близо 5 000 лв. иззеха при акция за противодействие на контрабандата служители на Трето районно управление.

По информация за предстояща сделка с акцизни стоки без бандерол криминалисти от Трето районно задържали в момент на покупко-продажба двама мъже – продавач и търговец.

На улица „Петър Шилев“ при предаване на 20 стека цигари с марката „Карелия Блу“ унифомените задържали 30-годишния купувач. Последвала проверка в жилище, обитавано от 32-годишния продавач, който е криминално проявен по линията. При претърсване в дома му на улица „Велико Търново“ 8 разследващите открили 55 стека с марките „Давидоф“, 98 стека цигари „Карелия Блу“ и 16 стека син „Уинстън“.

Откритите и иззети късове нелегални цигари са 37 800 броя.

Малко по-късно същия ден при проверка на имот в Шекер махала, в който живеела 23-годишна жена, е открит около 30 килограма безакцизен тютюн, който бил нарязан на ситно.

Лицата са задържани в ареста за 24 часа по ЗМВР, а работата по започнатите бързи производства продължава под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...