Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Безакцизни цигари и тютюн за 16 хил. лв. иззеха полицаи от Трето районно
Градът Крими Пловдив

Безакцизни цигари и тютюн за 16 хил. лв. иззеха полицаи от Трето районно

Част от иззетите цигари.

Безакцизни цигари на стойност 11 000 лв. и тютюн за близо 5 000 лв. иззеха при акция за противодействие на контрабандата служители на Трето районно управление.

По информация за предстояща сделка с акцизни стоки без бандерол криминалисти от Трето районно задържали в момент на покупко-продажба двама мъже – продавач и търговец.

На улица „Петър Шилев“ при предаване на 20 стека цигари с марката „Карелия Блу“ унифомените задържали 30-годишния купувач. Последвала проверка в жилище, обитавано от 32-годишния продавач, който е криминално проявен по линията. При претърсване в дома му на улица „Велико Търново“ 8 разследващите открили 55 стека с марките „Давидоф“, 98 стека цигари „Карелия Блу“ и 16 стека син „Уинстън“.

Откритите и иззети късове нелегални цигари са 37 800 броя.

Малко по-късно същия ден при проверка на имот в Шекер махала, в който живеела 23-годишна жена, е открит около 30 килограма безакцизен тютюн, който бил нарязан на ситно.

Лицата са задържани в ареста за 24 часа по ЗМВР, а работата по започнатите бързи производства продължава под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...