Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения

Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Бойко Борисов призова лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов да поеме отговорност. „Ние носихме отговорност до изборите, оттук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри, областни управители. Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ще имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят, искам стабилна държава, каза още Борисов по време на съвещание с министрите. Според него предсрочни парламентарни избори не са решение и предложи да се събере новият парламент и да гласува свикване на Велико народно събрание.

Ето какво каза Бойко Борисов:

Първо честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който постигнахме. За съжаление колегите от Патриотичния фронт се разделиха, иначе щяха да са в парламента. С чест и гордост сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през годината. С нашия опит и експертиза и с  10% пред следващия, убедителна победа, сме длъжни да предложим варианти на управление. Виждам огромна безотговорност от другите партии. Дори някои стигат дотам, че след като похарчихме 150 -160 милиона за изборите, изпитват желание за нови избори.

С удоволствие ще се явим и на такива. Но какъв е ефектът от това? Освен парите, които ще се загубят и времето, което ще се загуби, пандемията не е отшумяла, а Европа работи по плановете за възстановяване от пандемията. Като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Да приемем нови избори – резултатите дори да са по-високи, не е сигурно как ще се развият нещата. Тогава повечето хора, които гласуваха за нас и бизнеса, ще видят тяхната безотговорност и страх. Лесно е да намираш кусури и да критикуваш. Ето сега – ати-ГЕРБ, анти-СДС и анти-Патриотичен фронт. Политически партии имат прекрасна възможност в парламента с много стабилно мнозинство да работят, имат предостатъчно да правят 200 гласа.

Ако не го направят, означава, че искат да хвърлят държавата в хаос и да показват, че не са способни да управляват. Това, мили наши опоненти, ще ви се върне с обратен знак на изборите!

Ние, които управлявахме 4 години, направихме най-добър резулат – пета поредна победа на парламентарни избори и 14-а общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Не с 1 или 2, а с 10% разлика. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък, с над половин милион избиратели, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Ние ще предложим правителство, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството – кой ще е председател на парламента, на комисиите,  министри, зам.-министри, областни управители – тежка и сложна задача и изисква определено време. Да не дезертират! Да не се оправдават, че не им достигат гласове! Готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Аз си обичам държавата, искам бизнесът да се чувства спокоен, а това може да стане, когато има парламент, правителство да работи.

Ясно съм казал – изкарвам си мандата. Партията се представи прекрасно след толкова години управление, отново сме първа политическа сила. Партиите, които бяха в опозиция, се сринаха. ГЕРБ, когато се яви на избори, получи 1,6 милиона гласа. Слави, когато се яви, получи малко над 500 000. 

Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Не ни е страх, партията е в прекрасна форма! Ето ви решение – нали всички говорехте за Велико народно събрание и мажоритарни избори. Събира се парламентът сега, гласуваме свикване на ВНС, нека проекта за конституция на президента Радев да внесе това Народно събрание, не нашият. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми, там половината са мажоритарни гласове  и започваме на чисто. Това са вариантите, които политиците би трябвало да разгледат. Да, много е лесно да протестираш. Ама някой трябва да работи. Сега е техният ред!

Заради нашите избиратели сме длъжни да предложим вариант. От заявките, които чувам, надали ще стане. Но след това те да се съберат и да си направят правителство. Тогава хората ще поставят на везната само след няколко месеца – ГЕРБ, Борисов, вие, ние.  Това сме го гледали при Орешарски, ще го гледаме в по-лош вариант. Може пък да се стегнат и да направят нещо добро. Пожелавам им успех! За мен е важно България да има стабилно управление – в чии ръце, народът определя.

ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия – 76% не я харесват. Мая Манолова -96% не я харесват, Христо Иванов -90% не го харесват. 

Нека да направим ВНС, тогава  ГЕРБ може да изчезне. Нали искахте всички ВНС и мажоритарен вот? Ето, това е прекрасен повод, вместо да се карат кой да е председател в парламента, приемаме на Радев проекта за промяна в конституцията за ВНС. Тогава има смисъл да се правят избори! 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...