Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Велислава Пежгорска с „Рапсодия в цветове“ в Градската галерия
Култура Пловдив

Велислава Пежгорска с „Рапсодия в цветове“ в Градската галерия

Велислава Пежгорска ще направи своя дебют в Градската художествена галерия днес в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15, втори етаж). Тя е нарекла изложбата си „Рапсодия в цветове“ неслучайно. Живописта, която владее въображението ѝ през последните години, е инспирирана предимно от музиката, която изпълва и осмисля по-голямата част от нейния живот. Защото Велислава Пежгорска е професионален музикант.

„Като професионален музикант аз винаги съм музицирала на базата на представата и въображението ми, което е оцветявало моите музикални интерпретации. В по-късен етап от развитието ми тези музикални представи се претвориха в палитра от багри и аз започнах да изразявам вътрешния си свят чрез цветовете. Тази изложба представя търсенията ми в цвят и пространство, в един доста широк спектър от различни периоди, събития и срещи. Тук имам предвид серията от пейзажи от по-рания ми период и постепенното навлизане в абстрактното. Това, което е обединяващо във всички картини, е стремежът ми да изразя експресивно възгледите, емоциите и чувствата в една цветно съвършена платформа. Всяка една от картините е преживяна и вдъхновена от реални случки и личности“, казва тя.

Откриването ще е в ранния следобед – от 14 д о 18 часа и ще съпроводено с музика. Изложбата ще може да се види до 27 април.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...