Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Взривове спират движението по пътя за Кръстова гора
Важно Лъки Регион Транспорт

Взривове спират движението по пътя за Кръстова гора

Пътят за Кръстова гора се нуждае от спешен ремонт.
Пътят за Кръстова гора е в ремонт.

Движението по пътя Югово -Лъки ще бъде ограничено от 9 до 17 часа днес  в двете посоки заради извършване на взривни работи. Пътуващите за Кръстова гора граждани може да използват маршрута Чепеларе – Рожен – Лъки.

Взривните дейности, които започнаха в края на февруари т. г., се налагат заради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово – Лъки – Здравец на територията на област Пловдив. Предвижда се те да продължат до края на месец април. За изпълнението им временно ще продължи да се спира трафикът в 11,3 км участък Югово – Лъки от 9 ч. до 13,00 ч. и от 14,30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота, за да се осигури преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора. Чрез пробивно-взривните работи се разчистват скални откоси, за да се осигури необходимият габарит на пътя.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района.  Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Ремонтните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущи ремонти и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...