Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Компенсират родители с неприети в градина деца, заявления се подават до 30 април
Образование Пловдив

Компенсират родители с неприети в градина деца, заявления се подават до 30 април

Детска градина, архив
Детска градина, архив

Родители, чиито деца не са били приети в държавна детска градина или ясла, ще получат компенсация.

Родителите трябва да отговарят едновременно на 6 условия:

1. Детето е кандидатствало за прием в целодневна или полудневна организация в държавна или общинска детска градина или училище, в чийто прилежащ район се намира настоящият адрес на детето, и не е прието поради липса на свободни места за съответната учебна година.

2. Детето не е записано в целодневна, полудневна или почасова организация на предучилищното образование в нито една държавна или общинска детска градина или училище.

3. Общината по настоящия адрес на детето не е предложила на родителите друго равностойно място в общинска детска градина или училище за съответната учебна година поради липса на свободни места във всички детски градини и училища в прилежащия район.

4. За съответната учебна година детето да е записано в самостоятелна организация в държавна или общинска детска градина или училище или в самостоятелна, целодневна, полудневна или почасова организация в частна детска градина или училище.

5. Ако детето е в задължителна предучилищна възраст и е записано за задължително предучилищно образование в частна детска градина или в частно училище – частната институция да не е включена в системата на държавно финансиране (за учебната 2020/2021 година в системата на държавно финансиране е ЧОУ „Класик“).

6. Родителите на детето да не получават подпомагане от държавния бюджет или по оперативни програми за същите дейности на друго основание за периода, за който се изплащат средства за компенсиране на разходите, пряко свързани с отглеждането и обучението по реда на Наредбата.

Заявления се подават до 30 април в отдел „Образование“, ул. „Цариброд“ № 1, или подписано и сканирано на електронен адрес: education@plovdiv.bg

Решението за подпомагане на родители, чиито деца не са класирани в детска градина или ясла, беше прието от Министерски съвет в началото на март.

Още

Държавата ще компенсира родители на деца, неприети в детска градина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...