Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Младеж отмъкна кутия с пари от гробищата, още петима арестувани за кражби
Крими Пловдив

Младеж отмъкна кутия с пари от гробищата, още петима арестувани за кражби

архив, полиция
архив, полиция

Непълнолетен младеж задигна кутия с пари от гробищата.

На 6 април в Шесто районно управление постъпила информация за откраднатата кутия, в която се съхранявали пари от продажба на свещи. Сигналът е подаден от 59-годишния управител на гробищния парк към Софийско-Пловдивската католическа епархия.

Кутията, в която имало около 30 лева, била поставена на пейка до входа на административната сграда, а ловък крадец успял да я задигне, без да бъде забелязан. Незабавно е започната проверка, а служители на районното разпознали почерка на извършителя – непълнолетен младеж от Пловдив. Момчето, което има множество криминални прояви по линия кражби и грабежи, е стар познайник на инспекторите от детска педагогическа стая в районното, където се води на отчет.

Други петима души също са задържани за кражби. Служители на Второ районно установиха и задържаха извършител на кражба от монетник, поставен на гише в чакалнята на Централна гара Пловдив. 21-годшиен пловдивчанин откраднал монетника в края на март, а камерите на гарата го заснели. Това е помогнало крадецът да бъде установен и заловен.

В ареста на Пето районно управление е задържана извършителка на кражба от магазин за хранителни стоки в ЖК „Тракия“. 35-годишна пловдивчанка се опитала да изнесе без да плати три бутилки алкохол на стойност 118 лева. Охраната на обекта веднага се намесила и след подаване на сигнал на тел 112, женатата е задържана в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.

Други двама крадци са в ареста на Шесто районно управление. Мъже на 21 и 39 години, които живеят в кв. „Столипиново“, са откраднали заваръчен апарат и два автомобилни крика от колата на 58-годишен жител на кв. „Изгрев“. Потърпевшият е подал сигнал за кражбата.

За кражба на сумата от 250 лв.  в ареста на РУ Асеновград е задържан 23-годишен криминално проявен пловдивчанин. Мъжът счупил прозорец на магазин за спално бельо на улица „Васил Левски“ в Асеновград и откраднал от касата оставените оборотни пари. Криминалисти установили извършителя на кражбата само за броени часове.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...