Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „АстраЗенека“ няма да се прилага при жени с повишен риск от тромбоза
COVID-19 България Важно Здраве

„АстраЗенека“ няма да се прилага при жени с повишен риск от тромбоза

Богдан Кирилов
Богдан Кирилов

Ваксината на „АстраЗенека“ да се прилага с повишено внимание при жени под 60 години и да не се прилага при жени с повишен риск от тромбоза. Това е решението на Националния ваксинационен щаб у нас. Решението оповести министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той допълни, че при ваксинация лекарите трябва да информират своите пациенти и за тромбозите – какво са симптомите и т.н.

Подобно решение има и в още няколко европейски дърважи и е резултат от оповестени от Европейската агенция по лекарствата данни за връзка между ваксината на „АстраЗенека“ с образуването на тромбози.

Изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че в кратката характеристика на препарата, в частта с нежеланите реакции ще бъде добавено и рискът от тромбози.

Той увери хората, които вече са имунизирани с оксфордската ваксина, че няма специална профилактика за тях.

По отношение на ръст на заболеваемостта след изборите здравният министър заяви, че такъв не се очаква. Всичко в изборния ден е следено от РЗИ-тата, струпванията са били извън сградите.

Разговорите продължават със собствениците на заведения. „В големите магазини вероятно ще сложим кв. м за един човек, но до края на деня ще има заповед кои мерки ще бъдат разхлабени“, допълни здравният министър.

Още

Няма да спират АстраЗенека, но с едно наум при жени под 60
Проф. Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...