Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Дончев: Бихме дали знакова подкрепа 3-4 гласа на Трифонов
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Дончев: Бихме дали знакова подкрепа 3-4 гласа на Трифонов

Томислав Дончев
Томислав Дончев

„Ако на едно ново правителство не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знаково подобна подкрепа. Най-важно е България да има стабилно правителство, което да работи. Ролята на политиците е не само да говорят, а и да вършат работа. Ще напомня, че ние сме още в пандемия, трябват мерки за хората, за бизнеса  и т.н. Всичко това чака едно ново правителство, затова можем да дадем такава подкрепа.“

Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който разтъкува думите на Бойко Борисов, че би дал 10 депутати на Слави Трифонов.

„Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов – на предложеното от него правителство, не ми достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена една подобна подкрепа“, допълни той.

„В името на това да се взимат решения, да е ясно кой носи отговорност, ако не достигат 10, 15, 16 души, които ще носят водят основните сектори, да получат подкрепа“, обясни още вицепремиерът.

Дончев коментира, че ГЕРБ не се страхува от служебно правителство. „Не се водим от политически егоизъм. Ако се изчерпи конституционната процедура, се върви към предсрочни избори. Не ни е страх“, коментира вицепремиерът.

Дончев заяви, че не познава лично Слави Трифонов.

По отношение на конституционната реформа той беше категоричен, че такава е необходима, но важната дума е консенсус, консенсус от партиите.

Още

Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност
Слави Трифонов отвърна на Борисов: Спазваме ясната законова процедура
ГЕРБ ще предложи кабинет, но не с премиер Борисов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...