Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Проф. Пламен Моллов награди най-добрия фермер в категория „Животновъдство“
Агро Бизнес Образование

Проф. Пламен Моллов награди най-добрия фермер в категория „Животновъдство“

Проф. Моллов връчи наградата на Виолета Крушкова
Проф. Моллов връчи наградата на Виолета Крушкова

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов връчи голямата награда в категория „Животновъдство“ на тазгодишното издание на конкурса „Фермер на Тракия 2020“. С грамота и плакет бе удостоена Виолета Крушкова от с. Брестник, производител на бутикови продукти от овче мляко, също от собствена суровина, възпитаник на УХТ.

Проф. Моллов благодари на организаторите, на които усложнената заради пандемията от коронавирус обстановка не попречи да проведат за 18-и пореден път. Поздравявам фермерите за дръзновението, устрема и иновативните решения, с които се включиха в конкурса „Фермер на Тракия 2020“, за да спечелят, каза ректорът.

Преди да връчи отличието на Крушкова, той я покани да запише магистратура в университета в областта на млекопреработването. Обучението ще ви бъде полезно, особено в усвояване на европейските политики, обърна се към нея проф. Моллов.

Победителката благодари за признанието и призова колегите си да продължат да произвеждат все повече качествени продукти и така да гарантират хубава храна на все повече българи. Тя получи подарък и от „Неохим“ АД – ваучер за торове на стойност 500 лв.

Тази година за първи път конкурсът „Фермер на Тракия“ е част от фотоизложба, посветена на земеделието в Пловдив и региона в миналото и настоящето, науката и образованието в областта на агросектора и хранителната индустрия. А церемонията по награждаването бе на открито, в началото на Цар-Симеоновата градина до ДНА, където на 25 март бяха наредени фотопаната.

Номинираните за Агро Оскар бяха над 50 стопани, до финала стигнаха 11 земеделски производители, всеки от тях уникален със своята дейност./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...