Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пускат движението по част от Околовръстното за Цветница
Градът Пловдив Транспорт

Пускат движението по част от Околовръстното за Цветница

След Великден стартира ремонтът на следващия участък до Пещерско шосе.

„Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април и фирмата изпълнител ще спази предварително определените срокове от АПИ и Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с директора на Областно пътно управление – Пловдив Атанас Ташков, Георги Димкин – сектор „ПП – КАТ“ при ОДМВР и Гинка Маринова, представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД. В срещата взеха участие зам.-кметовете по транспорт и по строителство – Тодор Чонов и Пламен Райчев.

Веднага след Великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от Коматевско до Пещерско шосе. „Поискахме от фирмата да раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града, както се случи в средата на март при изпълнението на участъка от Кукленско шосе до разклона на Коматево и Първенец“, обясни Здравко Димитров. По негово настояване близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота – от Коматевско шосе до Пещерско и Пещерско шосе до кръговото за Пазарджик.

По време на срещата бяха обсъдени и възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града чрез обходни маршрути, за което ще бъдат поставени и съответните указателни табели.

Още

Завърши ремонтът на първите 2 км от Околовръстния път на Пловдив
Затварят за два месеца част от Околовръстното, ремонтират нови 6 километра
Зико иска по-кратък срок за ремонта на Околовръстното
Поставиха табели с обходните маршрути заради ремонта на Околовръстното
Здравко Димитров: Ще завършим ремонта на Околовръстното с три седмици по-рано

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...