Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Рекорден брой гледания на виртуалния тур в къща „Хиндлиян“
Култура Пловдив

Рекорден брой гледания на виртуалния тур в къща „Хиндлиян“

Къща "Хиндлиян"

Близо 20 000 души са гледали само за пет дни онлайн разходката, която екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ направи в къщата на Степан Хиндлиян. Турът, който се проведе на 3 април 2021 г., беше по повод 52 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив” и беше излъчен от Фейсбук страницата на института.

Инициативата предизвика изключително голям отзвук и десетки коментари. Виртуалната обиколка събира най-много гледания от Пловдив, Асеновград, София, Варна, Кърджали и Бургас, сред зрителите са и Фейсбук потребители от Канада, Великобритания и Белгия.

Зрителските мнения отбелязваха отличното състояние на обекта, който е паметник на културата. Адмирации получи и уредника Мария Колева, която влезе в ролята на виртуален гид.

От екипа споделят, че имат готовност за още изненади, в които да срещат новите технологии и съхраняваното културно наследство.

„Няма активност и усилие, което да не си струва, за да популяризираме магичните места, потайностите и красотите на нашия старинен град по един нов начин“, коментира директорът на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...