Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“. Манолова: Хаджигенов може да не е част от групата
България Важно Политика

Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“. Манолова: Хаджигенов може да не е част от групата

Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов си стиснаха ръцете
Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов разцепи новосформиралата се коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. След като сутринта по БНТ каза, че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва и че без гласовете на БСП нищо не може да се направи, предизвика реакции в социалната мрежа, а Мая Манолова и Татяна Дончева на извънреден брифинг обявиха, че Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията.

„Това, което е заявил сутринта, е лично мнение и не ангажира коалицията. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци да правителство не влизаме.Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори, категорична бе Мая Манолова.

Тя допълни, че предстои да се сформира парламентарна група, която ще избере свое ръководство и свои гововорители. „Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС, добави Манолова.

„Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група, зарече се тя. И напомни позицията си, че ще водят разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия.

Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, заяви още Мая Манолова.

Тя посочи, че ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в лично качество. „Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза“, каза Манолова.

„Говорим публично, тъй като става дума не за някакви лични намерения, които да касаят личности, а се отнасят до намерения, които ангажират бъдещата парламентарна група, „Изправи се“, затова почтеният отговор пред българските избиратели е това да стане публично пред медиите“, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. „И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов“, добави още лидерът на „Изправи се. бг“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Николай Хаджигенов: Без гласовете на БСП не можем да направим нищо

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...