Новини от Пловдив » Важно » Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“. Манолова: Хаджигенов може да не е част от групата
България Важно Политика

Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“. Манолова: Хаджигенов може да не е част от групата

Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов си стиснаха ръцете
Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов разцепи новосформиралата се коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. След като сутринта по БНТ каза, че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва и че без гласовете на БСП нищо не може да се направи, предизвика реакции в социалната мрежа, а Мая Манолова и Татяна Дончева на извънреден брифинг обявиха, че Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията.

„Това, което е заявил сутринта, е лично мнение и не ангажира коалицията. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци да правителство не влизаме.Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори, категорична бе Мая Манолова.

Тя допълни, че предстои да се сформира парламентарна група, която ще избере свое ръководство и свои гововорители. „Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС, добави Манолова.

„Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група, зарече се тя. И напомни позицията си, че ще водят разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия.

Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, заяви още Мая Манолова.

Тя посочи, че ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в лично качество. „Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза“, каза Манолова.

„Говорим публично, тъй като става дума не за някакви лични намерения, които да касаят личности, а се отнасят до намерения, които ангажират бъдещата парламентарна група, „Изправи се“, затова почтеният отговор пред българските избиратели е това да стане публично пред медиите“, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. „И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов“, добави още лидерът на „Изправи се. бг“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Николай Хаджигенов: Без гласовете на БСП не можем да направим нищо

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...