Quantcast
Новини Пловдив » България » ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП, иска кабинет на новите партии
България Важно Политика

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП, иска кабинет на новите партии

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии ГЕРБ и БСП, но би подкрепило кабинет на новите партии, без да участва в него. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като ЦИК обяви окончателните резултати.

Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг, посветен на окончателните резултати от парламентарните избори. От ДПС биха подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели. От партията могат да предложат примерни цели, без да държат те да бъдат нови – борбата с коронавируса, икономически и социалните мерки за подкрепа на бизнеса, сериозен дебат за плана за възстановяване и устойчивост, подготовката на държавата за следващия оперативен период.

От ДПС призоваха всички партии и коалиции от 45-то Народно събрание за диалог и отговорност. Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готов за избори още сега. Нека каква е логиката на президента и тогава и ние ще разсъждаваме, но тази тема е в компетенциите на президента, каза Мустафа Карадайъ. Той бе категоричен, че ДПС няма да участват в кабинет, но даде да се разбере, че от партията биха подкрепили кабинет на новите партии. Ние от ДПС сме в тон и крак с това, което заявиха с гласа си българските избиратели. ДПС е единствената партия в Народното събрание, която увеличила своя резултат на парламентарните избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха гласове. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които от партията ги имали в предишното Народно събрание. „Българските избиратели гласуваха с желание за промяна и потвърждаваме, че вотът на избирателите го разчитаме като желание за промяна“, категоричен бе Карадайъ. ДПС започнали промяната от себе си и още на изборите за членове на европейския парламент, но и на местните избори, като заложили на младите. Народе, мерси за субсидията Десет са политическите формации, които ще получат държавна субсидия според окончателните резултати след изборите за 45-о Народно събран… Прочети повече На изборите медиите отразили, че едни от най-младите листи са тези на ДПС. ДПС започва промяната от себе си. Ние предложихме иновативна програма са ускорено икономическо развитие на България, напомни Карадайъ. За сегашната политическа и парламентарна ситуация, Карадайъ отбеляза, че програмният кабинет е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...