Quantcast
Новини Пловдив » Крими » МВР с кампания „Избери живота“ срещу дрогата
Крими Пловдив Полиция

МВР с кампания „Избери живота“ срещу дрогата

Този призив е по билбордове в Пловдив.
Този призив е по билбордове в Пловдив.

С позитивното послание „Избери живота!“, изписано върху фотография на велосипед, оставен на ръба на планински зъбер, шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев призова тийнейджърите заедно да обявят война на наркотиците Снимка с надпис: „Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА“, намира място на билбордове и LED екрани на възлови кръстовища и пътни артерии в града. Кампанията с различна гледна точка и почерк цели да накара младите хора да се замислят за последствията и навреме да направят своя категоричен избор – живот без дрога, за да не паднат в пропастта на зависимостите.

Въпреки че пандемията и дистанционното обучение оставиха учениците през по-голяма част от времето у дома, употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми сред тийнейджърите. Видеопрезентации в часовете на класа, беседа с инспектори от Детска педагогическа стая и личен разговор с разследващи, които могат да отговорят и на най-смелите въпроси по темата, са само част от стъпките, с които полицията в областния град ще се опита да достигне до подрастващите, за да са наясно с фаталните последствия от подобен избор. От полицията призовават и родителите към по-активна социална ангажираност, както и със запълването на свободното време на децата с различни извънкласни активности.

По статистически данни на ОД на МВР Пловдив само през първите три месеца на годината за престъпления, свързани с наркотични вещества, са образувани 242 заявителски материала, а задържаните за производство и разпространение са 171, като 9 от тях са жени. Четирима от извършителите на разкрити престъпления от този род са непълнолетни – на възраст между 14 и 17 години.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...