Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Мицотакис свика извънредна среща заради убийството на журналиста Карайвас
Балкани Крими Свят

Мицотакис свика извънредна среща заради убийството на журналиста Карайвас

Лобното място на журналиста Карайвас
Лобното място на журналиста Карайвас

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис е поискал извънредна среща в 10:30 часа в кабинета си с министъра на гражданската защита Михалис Хрисохоидис, с цел бързо разследване на случая с убийството на журналиста Йоргос Карайвас.

Маршрутът, по който вчера се е движил журналистът, е поставен под микроскопа от полицейските власти, от студиото на телевизия Стар, до дома му в квартал Алимос, предава Български новини.

Екзекуцията на Йоргос Карайвас изглежда е била добре планирана и затова полицията говори за т. Нар. „смъртен договор“. Фактът, че двамата килъри са разкрили лицата си, е обезпокоителен.

От Гръцката полиция изясниха, че Йоргос Карайвас никога не е съобщавал за заплахи срещу него, нито е искал полицейска защита.

Полицейски служители не изключват факта, че двамата килъри са имали съучастници, които са следили жертвата от момента, в който е напуснал телевизия STAR, или са дали „сигнал“ за пристигането му в точката на засадата.

Възможно е обаче килърите да са следвали журналиста или са познавали толкова добре неговата програма, че са чакали близо до къщата му, за да го убият.

Йоргос Карайвас
Йоргос Карайвас

Според свидетели, двамата убийци са били облечени с камуфлажни грейки, с медицински маски без да скриват лицата си. Движели са се с обикновен скутер, а убийството е извържено с 9 мм пистолет със заглушител./ПловдивПрес

Още

Професионални килъри застреляли журналиста Карайвас в Атина

Разстреляха разследващ журналист пред дома му в Атина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...